top of page

Cristina este Solicitor, este de cetatenie Romana si ofera asistenta juridica in Dublin.

Cristina Stamatescu este specializata in Dreptul Imigrarii, Personal Injuries* (accident de munca/ de masina), Azil Politic, Social Welfare, Dreptul Familiei, Drept Penal.

 

Cristina Stamatescu Solicitors ofera asistenta juridica pentru cetatenii Romani si Moldoveni de pretutindeni care au probleme de natura juridica in Irlanda, Dublin. 

 

La Cristina Stamatescu Solicitors aveti ocazia sa vorbiti direct cu avocatul Cristina Stamatescu in limba romana, si sa primiti sfat juridic direct de la avocatul care va reprezinta, in limba romana. 

 

Aici nu aveti nevoie de traducator si nimic din ce doriti sa transmiteti avocatului care va reprezinta nu se va pierde in traducere. 

 

Cristina a reprezentat cu succes foarte multi cetateni romani in Irlanda in ultimii ani si a tinut mereu o legatura stransa cu acestia pe toata durata cazului.  

 

Este important de inteles ca sistemul juridic Irlandez este total diferit de sistemul Juridic Romanesc. 

 

Cristina Stamatescu este admisa ca Solicitor in Irlanda.

 

Cristina are cunostinte vaste de Drept Constitutional si Drepturile Umane, Dreptul Imigrarii incluzand aplicatii pentru Cetatenie / pasaport Irlandez. 

 

Cu practica vasta in domeniul juridic in Irlanda, Cristina Stamatescu are cunostinte vaste de Dreptul ce guverneaza aplicatiile pentru Azil Politic in Irlanda.

 

Daca sunteti din Moldova si doriti sa discutati despre drepturile dumneavoastra in Irlanda, nu ezitati sa ne contactati.

 

Daca ati avut un accident de masina sau la serviciu, in baza unei consultatii va vom putea da o opinie juridica daca aveti sanse de succes in a aduce o actiune in Personal Injuries. 

 

Daca aveti probleme de Dreptul Familiei, fie ca este vorba de custodie, acces, pensie alimentara, separare sau divort, va putem oferi asistenta juridica. 

 

Daca aveti o problema de Drept Penal si doriti sa discutati cu un Avocat / Solicitor in limba romana, nu ezitati sa ne contactati. 

 

Cristina este inscrisa pe panoul “Legal Aid” si in baza unei aplicatii pentru Legal Aid, puteti obtine un certificat in baza caruia va putem reprezenta in instanta GRATUIT. 

 

Va oferim asistenta juridica pentru aplicatii pentru “child benefit”, “social welfare”, “job seekers allowance” sau daca ati primit refuz la aplicatia deja facuta. 

 

Pentru a ne contacta, ne puteti scrie un mail pe:

cstamatescusolicitors@gmail.com

incercam sa va raspundem in 24 de ore lucratoare

 

sau puteti suna la 087.1514292 si puteti vorbi direct cu Cristina Stamatescu Solicitor (Avocat).

**In contentious business a Solicitor may not calculate fees or other charges as a percentage or proportion of any award of settlement

 

Page 14 of the Law Society Gazette, March 2014.

"director general Ken Murphy, the first Romanian Lawyer ever to qualify as a solicitor in Ireland, Cristina Stamatescu and Attorney General Maire Whelan"

 

 

 

Inf: Bună ziua domnişoara Stamatescu şi mulţumesc că aţi acceptat invitaţia noastră de a ne acorda un interviu.

 

Cristina Stamatescu: Bună ziua. Vă mulţumesc pentru invitaţie. Este o onoare sa pot face un interviu pentru Informaţia Irlanda.

 

Inf: Utilizatorii forumului www.romaniancommunity.net vă cunosc de mai de mult dar pentru cei nou veniţi si în căutare de consiliere juridical povestiţi-ne despre dumneavoastră.

 

C.S.: Da, cu cea mai mare plăcere. Am venit în Irlanda în urmă cu mai bine de 5 ani şi de atunci am lucrat în domeniul juridic in Dublin. Între timp, am susţinut examenele la Societatea Legală din Irlanda (Law Society of Ireland) şi m-am calificat ca Avocat/Solicitor în Irlanda. Anul acesta am înfiinţat Cristina Stamatescu Solicitors (www.cssolicitors.com). Din 2008 am asistat juridic românii din Irlanda şi am avut ocazia să îi reprezint cu succes în numeroase arii juridice.  Am înfiinţat Cristina Stamatescu Solicitors pentru a oferi suport juridic la un înalt nivel profesional, la un preţ competitiv pentru standarul serviciilor. Noi ascultăm oamenii şi le înţelegem problemele şi încercăm să îi ajutăm atât timp cât există o soluţie juridică.

 

Inf: Deci aveţi experienţă îndelungată în Irlanda.

 

C.S.: Da. Am lucrat din 2008 pentru cetăţeni din ţări ale Europei, Africii, Chinei, Japoniei. Fiecare caz este diferit , eu  m-am axat pe probleme de azil politic, imigrări, compensaţii în urma accidentelor de maşină sau de lucru, probleme cu dreptul muncii, social şi al familiei. Am experienţă în domeniul juridic de la District Court (Judecătorie) până la High Court (Inalta Curte) şi Supreme Court  (Curtea Supremă), cu un caz de success la Curtea Europeana – “MM” care a influenţat sistemul juridic în Irlanda cu privire la procesul aplicaţiilor pentru “Subsidiary Protection”.

 

Inf: Povestiţi-ne despre relaţia cu clienţii dvs români.

 

C.S.: Imi place să cred că am o relatie strânsă, bazată pe încredere, confidenţialitate şi respect cu toţi clienţii mei şi în special cu cei de naţionalitate română. Primesc telefoane de la persone de naţionalitate română, rezidenţi în numeroase oraşe ale Irlandei şi am observat că lumea se bucură să poată solicita servicii legale de la un avocat român. Pe baza cunoştinţelor mele, sunt singurul avocat român care practică ca Solicitor în Irlanda.  

 

Inf: Care sunt problemele cu care va întâlniţi cel mai des?

 

C.S.: Cele mai dese solicitări sunt cu privire la aplicaţii pentru compensaţii în baza accidentelor la locul de muncă şi de maşină; probleme cu dreptul muncii, unde angajatorul nu respectă drepturile angajaţilor; probleme cu privire la aplicaţii pentru “child benefit”, “maternity benefit”, “social welfare”, “job seekers allowance”; aplicaţii pentru paşaport , pentru copiii născuţi în Irlanda; aplicaţii pentru cetăţenie pentru persoanele rezidente legal de mai mult de 5 ani în Irlanda; aplicaţii pentru “maintenance”, custodie, acces, în aria dreptului familiei. Lista este mare dar mă bucur să pot ajuta cât mai multă lume care îmi solicită ajutorul. Trebuie să menţionez că am suportul unei echipe minunate, foarte experimentate de Barristeri (avocati profesionişti), care îşi dedică timpul şi sufletul în căutarea de soluţii juridice problemelor cetăţenilor români care ne solicită ajutorul.  

 

Inf: In privinţa acestor probleme ce paşi aţi urmat sau până unde aţi mers? Aţi avut clienţi care au mers până în instanţa supremă pentru a se lupta pentru drepturile lor?

 

C.S.: Unele din cele mai interesante cazuri sunt ale peroanelor care aplică pentru paşaport pentru copiii născuţi aici si sunt refuzati pentru ca nu pot face dovada ca au lucrat legal 3 ani inainte de naşterea copilului. Împreună cu echipa mea de avocaţi specializaţi în probleme similare, căutăm un caz, cu care să putem să rezolvăm această “neînţelegere”. Legea se referă la “rezidenţă legală” nu la “drept de muncă”. Am avut şi avem numeroase solicitări în acest sens, dar nu am reuşit să ajungem până la Inalta Curte, încă. Pentru a nu întâmpina probleme pe parcursul procesului, avem nevoie ca aplicantul să îndeplinească anumite puncte. Orice persoană interesată, ne poate contacta şi vom discuta opţiunile. O altă abordare este aceea a unui număr mare de aplicanţi în situaţii similare, un fel de aplicaţie colectivă. Unul dintre impedimente este că cetăţenii români, când procedura ajunge la stadiul de mers în Instanţă/Inalta Curte, în numeroase cazuri primesc replica: “noi nu vrem să supărăm statul, nu vrem să avem probleme”. Ii informăm de la început pe clienţii noştri legat de şansele de câştig şi etapele care sunt de urmat. Sunt probleme de drept care pot fi remediate printr-o scrisoare şi sunt probleme care pot fi remediate doar printr-o aplicaţie la Inalta Curte şi/sau ulterior la Curtea Supremă sau Curtea Europeană de Justiţie. Noi, ca îndatorire profesională, încercăm să soluţionăm  orice problemă juridică în cel mai scurt timp şi să menţinem costurile la minim dar după cum vă imaginaţi, nu totul este negru pe alb.

 

Inf: Ce ne puteti spune despre problemele taximetriştilor care nu sunt despăgubiţi 100% în caz de accident si cum sunt destui romani care lucreaza ca “taxi drivers” ma gândesc ca şi lor le-aţi putea fi de folos cu aceste informaţii.

 

C.S.: In ultimul timp am avut numeroase solicitări de la taximetrişti. În prezent mă lupt cu asigurările care, nu neaparat foarte legal, taie cum spun ei, între 20% şi 25% din compensaţia pentru preţul maşinii, doar pentru că maşina a fost “taxi”.

 

Inf: Numeroase persoane de naţionalitate română au dificultăţi din punct de vedere juridic în Irlanda. Mulţi nu îşi cunosc drepturile şi nu sunt informaţi cu privire la vindicarea drepturilor.

 

C.S.: Intr-adevăr, sistemul juridic este total diferit de cel din România şi de multe ori discut cu persoane care sunt conştiente că ceva nu este în regulă, dar nu ştiu ce pot face în această privinţă, sau dacă se poate face ceva. Uneori vin la mine când este prea târziu. Aşa cum ştiţi, sunt termene care limitează aducerea unei acţiuni/aplicaţii. 

În acest sens, am strâns o echipă de profesionişti la cel mai înalt nivel, dispuşi să se întâlnească cu cine doreşte să participe, la o sesiune “întrebări şi răspunsuri juridice”,  un fel de FLAC – Free Legal Advise Centre, în special pentru românii din Irlanda, organizat de români, o dată la 1-2 luni.

 

Inf: Unde vă pot găsi cititorii noştri?

 

C.S.: Sunt accesibilă pe mobil la 0871514292 între 9am şi 6:30pm de luni până vineri. Dacă este urgent, şi în afara orelor de lucru, dar îi încurajez sa trimită un mesaj şi revin eu cu un telefon în cel mai scurt timp. Mai multe detalii găsiţi aici: www.cssolicitors.com. Încerc să menţin preţurile la minim pentru cetaţenii români. Standardul serviciilor este de nivel foarte înalt şi sunt numeroase costuri implicate dar aşa cum spun tuturor clienţilor mei, nu pun presiune pentru a achita taxele într-un anumit interval.

 

Inf: Vă mulţumesc pentru acest interviu şi putem spune cititorilor noştri că vom pune în practică o întâlnire gen “Open Meeting” în sprijinul românilor din Irlanda cât de curând.

 

C.S.: Cu cea mai mare plăcere. In lunile ce urmează cel mai probabil vom organiza prima întâlnire şi vom face publică data, ora şi locaţia. Îi aşteptăm pe toţi cei  interesaţi cu cea mai mare plăcere.

 

Interviu realizat de Florin Andreiu. 

 

http://www.informatia.ie/info-util/legal/3184-avocat-cristina-stamatescu.html

Cristina Stamatescu - interviu pentru Informatia.ie

Copyright @2013 Cristina Stamatescu Solicitors 

bottom of page